Ponuka

Novinky

11.2.2019
Zaviedli sme papierové tašky pri osobných odberoch, odteraz si môžete vybrať aj papierové ak nemáte radi plastové.

13.1.2019
Dáváme možnost ktorú postupne zaradíme aj do našej ponuky si vybrať kurierskú spoločnosť.
Pokial by ste mali výhradi posielať s GEIS vieme zabezpečiť aj s GLS prepravu. Stačí uviesť pri objednávke do poznámky, že prajete si posielať cez GLS.

31.5.2018
Akceptujeme emailové objednávky. Pri objednávke uviesť dodaciu adresu typ a množstvo tovaru a telefonický kontakt. Posielajte na obchod@pgchem.sk

1. Reklamácie:

posielajte na info@pgchem.sk predmet správy reklamácia. Následne kontaktujte nás telefonicky 0948 105 105. Aby sme vám spetne potvrdili, či sme prijali vašu reklamáciu. Obchodných podmienkách skontrolujte kategoriu reklamácie.

2. Zrušenie objednávky: posielajte emailom na obchod@pgchem.sk predmet správy zrusenie objednavky

3. Sťažnosť / Nespokojnosť: ohláste prosím telefonicky na 0948 105 105 alebo mailom obchod@pgchem.sk

Parafínový olej - ( 10 l )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 32,00 € ( 26,67 € bez DPH )

Názov

Parafínový olej medicinálny , Paraffinum Liquidum

Oblasť použitia

Kozmetický priemysel, nátery dreva, masáže

Informácie

V kozmetike je parafínový (alebo inak povedané minerálny) olej často používaná surovina. Nájdeme ho v masážnych a kúpeľových olejoch, v pleťových mliekach a krémoch, vo vlasovej kozmetike. Vyrába sa z ropy frakčnou destiláciou. Je to bezfarebná olejovitá kvapalina bez zápachu a bez chuti. Hlavnou výhodou parafínového oleja je jeho absolútna stálosť, ľahká zapracovatelnost do receptúry a veľmi nízka cena. Ľahko vytvára krémy a mlieka. Na pokožke vytvára pocit hebkosti bez zostatkovej mastnoty. Nie sú na neho žiadne alergie a nemá takmer žiadny sensibilizační potenciál. Na pokožke vydrží veľmi dlho, pretože nie je vstrebateľný. Pre pokožku však neobsahuje žiadne výživné látky.

Využitie

Nátery dreva:
Používa sa na nátery drevených produktovako nábytokJe zvlášť vhodný k náterom svetlého dreva napr. jelšakdevyniknejeho kresbaMožno ho použiť aj na nátery dreva v sauneako prídavok do olejových malieb a pod.
Na všetky drevené plochy

Možno použiť vďaka jeho vlastnostiam (bez farby, bez zápachu) pri masírovaní.

Špecifikácie

CAS číslo: 8042-47-5
EK číslo: 232-455-8
Forma: kvapalina
Farba: bezfarebný
Zápach: bez zápachu
Teplota tečenia: cca. -20°C
Teplota vzplanutia: >170°C
Tlak pár (20°C): <0,001 hPa
Hustota (20°C): 0,827 - 0,890 g/cm3
Rozpustnosť vo vode (20°C): prakticky nerozpustný
Termivký rozklad: >350°C
Viskozita, kinematicka (40°C): cca. 50 mm2/s

Skladovanie

Skladujte na chladnom mieste. Uchovávajte mimo dosahu tepla.

UPOZORNENIE:

NEBEZPEČENSTVO:
H304: Môže byť smrteľný po požití a vniknutí do dýchacích ciest.
P301+P310: Po požití: okamžite zavolajte Národné toxikologické informačné centrum alebo lekára.
P331: Nevyvolávajte zvracanie.
P405: Uchovávajte uzamknuté.
P501: Zneškodnite obsah/nádobu podľa miestnych/regionálnych/národných predpisov.