Ponuka

Novinky

19.3.2019
Odteraz poštovné zadarmo nad 90 EUR za tovar do 40 kg balík.

11.2.2019
Zaviedli sme papierové tašky pri osobných odberoch, odteraz si môžete vybrať aj papierové ak nemáte radi plastové.

13.1.2019
Dáváme možnost ktorú postupne zaradíme aj do našej ponuky si vybrať kurierskú spoločnosť.
Pokial by ste mali výhradi posielať s GEIS vieme zabezpečiť aj s GLS prepravu. Stačí uviesť pri objednávke do poznámky, že prajete si posielať cez GLS.

31.5.2018
Akceptujeme emailové objednávky. Pri objednávke uviesť dodaciu adresu typ a množstvo tovaru a telefonický kontakt. Posielajte na obchod@pgchem.sk

1. Reklamácie:
posielajte na info@pgchem.sk predmet správy reklamácia. Následne kontaktujte nás telefonicky 0948 105 105. Aby sme vám spetne potvrdili, či sme prijali vašu reklamáciu. Obchodných podmienkách skontrolujte kategoriu reklamácie.

2. Zrušenie objednávky: posielajte emailom na obchod@pgchem.sk predmet správy zrusenie objednavky

3. Sťažnosť / Nespokojnosť:
ohláste prosím telefonicky na 0948 105 105 alebo mailom obchod@pgchem.sk

Xantánová guma - ( 900 g )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 13,18 € ( 10,98 € bez DPH )

Názov

Xantánová guma 900 g , Xantanová guma

Informácie

Xantánová guma je polysacharid s mnohými priemyselnými použitiami, vrátane ako bežná potravinová prísada. Je to účinné zahusťovadlo a stabilizátor, ktorý zabraňuje separácii zložiek. Môže sa vyrábať z jednoduchých cukrov pomocou fermentačného procesu a odvodzuje svoj názov z druhov použitých baktérií Xanthomonas campestris.

Využitie

V potravinách je xantánová guma bežná v šalátových dresingoch a omáčkach. Pomáha predchádzať odlučovaniu oleja stabilizáciou emulzie, hoci nejde o emulgátor. Xantánová guma tiež pomáha suspendovať pevné častice, ako napríklad korenie. Xantánová guma pomáha vytvoriť požadovanú textúru v mnohých zmrzlinách. Zubná pasta často obsahuje ako spojivo xantánovú gumu, aby sa produkt udržiaval jednotný. Xantánová guma tiež pomáha zahusťovať komerčné vaječné náhrady vyrobené z vaječných bielkov, aby nahradila tuk a emulgátory nachádzajúce sa v žĺtkoch. Je to tiež výhodný spôsob zahusťovania kvapalín pre osoby s poruchami prehĺtania, pretože nemení farbu alebo chuť potravín alebo nápojov pri typických úrovniach použitia.  Vo väčšine potravín sa používa v koncentráciách 0,5% alebo menej. Xantánová guma sa používa v širokom sortimente potravinárskych výrobkov, ako sú omáčky, obväzy, mäsové a hydinové výrobky, pekárenské výrobky, cukrárenské výrobky, nápoje, mliečne výrobky, iné.
V ropnom priemysle sa xantánová guma používa vo veľkých množstvách na zahusťovanie vrtného bahna.
V kozmetike sa na prípravu vodných gélov používa xantánová guma. Používa sa tiež v emulziách typu olej vo vode na zvýšenie koalescencie kvapiek.

Špecifikácia

Č. CAS : 11138-66-2
Č.EK : 234-394-2
Vzhľad : prach
Farba : špinavobiely / béžový
Zápach : charakteristický
Teplota samovznietenia : > 200 °C
pH : 6 - 8 pri 25 °C
Sypná hmotnosť : 650 - 850 kg/m3
Rozpustnosť vo vode : úplne rozpustný

Skladovanie

Uschovávajte nádobu tesne uzatvorenú na suchom a dobre vetranom mieste.

UPOZORNENIE: