Ponuka

Novinky

Cetyl alkohol - ( 500 g )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 4,50 € ( 3,75 € bez DPH )

Názov

Cetyl alkohol , Cetylalkohol , Cetyl alcohol , Alcool cetylique 98% , zahusťovadlo

Informácie

Cetylalkohol je mastný alkohol, známy tiež ako 1-hexadekanol a palmitylalkohol. Viacúčelové neželatínujúce zahusťovadlo, ktoré sa v kozmetickom priemysle bežne používa na dosiahnutie stabilnej konzistencie produktov, pozostáva z 95% mastných kyselín získaných z rastlinných olejov, predovšetkým palmového oleja. Dodáva sa v bielych vločkách bez zápachu, ktoré sú nerozpustné v studenej vode a iba veľmi slabo rozpustné v horúcej vode a alkohole.

Využitie

Cetylalkohol sa používa v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti ako zahusťovadlo, emulgátor a stabilizátor v kombinácii s inými emulgátormi, napr. BTMS. Najmä v pleťových vodách a krémoch. Je zvláčňujúci, zvlhčujúci, stabilizátor viskozity a zosilňovač peny. Cetylalkohol sa pridáva do olejov a topí sa počas olejovej fázy a je dobrým sekundárnym emulgátorom.
Použitie - max. dávka: do šampónov/kondicionérov do 6%, make-up 0,5 - 10%, telové mlieko 3%, krém na tvár 6%, umývanie tváre 6%, maska na tvár 6%, telové umývanie 6%. Topite pri 54°C.

Špecifikácia

EINECS číslo: 253-149-0
CAS číslo: 36653-82-4
REACH číslo: 01-2119485905-24
kvalita: kozmetická
Obsah cetyl alkoholu: >= 98 %
Vzhľad: biele voskovité pevné látky
Zápach: bez zápachu
Teplota topenia: 48 - 50°C
Bod varu: 305 - 330 (lit.)
Bod vzplanutia: = 150°C (lit.)
Tlak pár: 3 mbar (38°C) (lit.)
Hustota: = 0,8 g / cm (pri 60°C) (lit.)
Rozpustnosť: voda: nerozpustný

Krajina pôvodu

Francúzsko

Skladovanie

Skladujte pri izbovej teplote. Skladujte na pôvodnom obale na chladnom a dobre vetranom mieste.

UPOZORNENIE: