Ponuka

Novinky

Slnečnicový olej, rafinovaný - ( 100 ml )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 3,35 € ( 2,79 € bez DPH )

Názov

Slnečnicový olej rafinovaný

Informácie

Slnečnicový olej rafinovaný sa získava zo semien špeciálneho druhu slnečnice. Tento druh má vyšší podiel kyseliny olejovej ako bežný slnečnicový olej. Realizovalo sa to opätovným šľachtením tradičných odrôd slnečnice. Navonok sa nové plemeno líši iba farbou jadrových škrupín, od belavej po striebornošedú v porovnaní s bežne čiernymi alebo čiernobielymi pruhovanými. Semená sa lisujú a získaný olej sa filtruje. Následná fyzická rafinácia prebieha v súlade s organickými predpismi. Získate vynikajúci oxidačne stabilný ľahký a priehľadný olej, ktorý je tiež takmer neutrálny svojou arómou a chuťou. Vynikajúca oxidačná stabilita je porovnateľná s stabilitou dobrého olivového oleja a približne dvakrát vyššou ako v prípade konvenčného slnečnicového oleja a sójového oleja.

Využitie

Je zvlášť vhodný ako tuková zložka a nosič pre farmaceutické a kozmetické prípravky. Na výrobu mastí, krémov, pleťových vôd, čistiace mlieka, na výrobky pre starostlivosť o vlasy.

Špecifikácia

INCI: Helianthus annuus hybrid oil
Vzhľad/vôňa: číry, svetlo žltý/charakteristický
Bod vzplanutia: > 200 °C
Zmydelňovacie číslo: 187-197 mg KOH/g
Jódové číslo: 78-90
Zloženie mastných kyselín: kyselina olejová: 75,0 - 87,0%
Kyselina linolová: až 15,0%
Kvalita: konvenčná

Krajina pôvodu

Nemecko / Belgicko

Skladovanie

Skladujte na chladnom a suchom mieste.

UPOZORNENIE: