Ponuka

Novinky

Bambucké maslo, rafinované - ( 25 kg )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 290,00 € ( 241,67 € bez DPH )
Množstvo Zľava
2 ks a viac 10%
5 ks a viac 15%
10 ks a viac 25%

Názov

Bambucké maslo , rafinované

Informácie

Bambucké maslo je tuk žltej až slonovinovej farby, ktorý sa získava z orechov Bambuckého stromu (Vitellaria paradoxa), ktorý sa pestuje v Sudáne rovnako ako v západnej Afrike (Ghana, Nigéria a Mali). Je to triacylglycerol, zložený najmä z kyseliny stearovej a kyseliny olejovej.

Využitie

Používa sa najmä v kozmetike ako súčasť mnohých kozmetických výrobkov (lesky na pery, hydratačné krémy a emulzie, vlasové balzamy, kondicionéry, atď.). Obľúbené je aj pri výrobe mydiel, keďže obsahuje čistiace zložky. Keďže má bambucké maslo protizápalové, zvláčňujúce a zvlhčujúce vlastnosti, je častou prísadou liečivých mastí. Má tiež schopnosť absorbovať ultrafialové žiarenie a preto sa používa aj ako slabší opaľovací krém. Je obľúbené aj ako kadernícky vosk. Vlasom dodáva lesk a hydratáciu, čím zlepšuje ich kvalitu a vzhľad.

Špecifikácie

INCI meno: Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
CAS číslo: 194043-92-0
Index lomu (40°C): 1.455-1.470
Číslo kyslosti 1.5
Jódové číslo: 48-73
Bod topenia: 28-42°C

Krajina pôvodu

Sudán, Západná Afrika (Ghana, Nigéria, Mali)

Skladovanie

Uchovávajte v tesne uzavretej nádobe, na chladnom a suchom mieste.

UPOZORNENIE: