Ponuka

Novinky

11.2.2019
Zaviedli sme papierové tašky pri osobných odberoch, odteraz si môžete vybrať aj papierové ak nemáte radi plastové.

13.1.2019
Dáváme možnost ktorú postupne zaradíme aj do našej ponuky si vybrať kurierskú spoločnosť.
Pokial by ste mali výhradi posielať s GEIS vieme zabezpečiť aj s GLS prepravu. Stačí uviesť pri objednávke do poznámky, že prajete si posielať cez GLS.

31.5.2018
Akceptujeme emailové objednávky. Pri objednávke uviesť dodaciu adresu typ a množstvo tovaru a telefonický kontakt. Posielajte na obchod@pgchem.sk

1. Reklamácie:

posielajte na info@pgchem.sk predmet správy reklamácia. Následne kontaktujte nás telefonicky 0948 105 105. Aby sme vám spetne potvrdili, či sme prijali vašu reklamáciu. Obchodných podmienkách skontrolujte kategoriu reklamácie.

2. Zrušenie objednávky: posielajte emailom na obchod@pgchem.sk predmet správy zrusenie objednavky

3. Sťažnosť / Nespokojnosť: ohláste prosím telefonicky na 0948 105 105 alebo mailom obchod@pgchem.sk

Ricínový olej - ( 1 l )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 5,80 € ( 4,83 € bez DPH )
Množstvo Zľava
5 ks a viac 7%
10 ks a viac 10%

Názov

Ricínový olej,  Castor oil

Oblasť použitia

Kozmetický priemysel, spracovanie dreva, prísada do paliva - motorky

Informácie

Ricínový olej je rastlinný olej získavaný zo semien ricínu obyčajného (ricinovníku, Ricinus communis). Ricínový olej je bezfarebná až veľmi svetlo žltá kvapalina so slabou alebo žiadnou chuťou a pachom.
Teplota varu je 313 ° C, hustota 961 kg/m3. Ide o triacylglycerol, kde približne 90% reťazcov mastných kyselín tvorí kyselina ricínolejová (cis-12-hydroxy-oktadec-9-énová). Ďalšími významnými mastnými kyselinami sú kyselina olejová a linolová.
Jedná sa o čistý veľmi kvalitný ricínový olej, pre všetky použitia.

Využitie

Ricínový olej a jeho deriváty majú uplatnenie pri výrobe mydiel, mazív, hydraulických a brzdových kvapalín, náterových hmôt, farbív, atramentov, prísada do paliva - motorky, nátery dreva, plastov odolných voči mrazu, voskov, leštidiel, polyamidov, liečiv a parfumov, kozmetické - na riasy apod. Ricínový olej je vhodný na suchú pokožku, pôsobí hojivo na pooperačné jazvy, pomáha odstrániť niektoré druhy bradavíc, podporuje regeneráciu pokožky. V kozmetike sa doporučuje riediť s riedšimi olejmi, napr. hroznovým. Účinné sú tiež obklady z teplého ricinového oleja priložením na bolestivé svaly a kĺby.

Špecifikácie

CAS číslo: 8001-79-4

EK číslo: 232-293-8

Vzhľad: číra kvapalina bez mechanických nečistôt

Číslo kyslosti: 0,97 mg KOH/g

Farba: Gardner 3,4

Obsah vody: max. 0,24%

Index lomu: 1,4790

Číslo zmydelnenia: 180 mg KOH/g

Hustota: 0,96

Nezmydlovateľné látky: max. 1,5%

Bod varu: 313°C

Hydroxylové číslo: 165 mg KOH/g

Skladovanie

Uchovávajte nádobu tesne uzavretú. Skladujte v chladnom a dobre vetranom mieste. Neuchovávajte pri teplote nad 24°C (75,2°F). Zabrániť pred mrazom.

UPOZORNENIE: