Ponuka

Novinky

OZNAM
Kvôli obrovskému návalu objednávok sme pozastavili predaj strategických komodít do doby, kým dobehneme staré objednávky, tiež z dôvodu, že ľudia neustále volajú a znemožňujú nám tým prácu. Za pochopenie ďakujem a, keď ani toto opatrenie nepomôže vypne sa telefón, kým sa nevybavia všetky staré objednávky.

1 DOBIERKY SÚ POVOLENÉ LEN PLATOBNOU KARTOU U KURIERA ( DAJTE DO POZNÁMKY ZAPLATIM KARTOU A NEMUSÍME VOLAŤ )
2 PREVODY FUNGUJÚ ŠTANDARDNE
3. RESPIRÁTORY NEBUDÚ
4. NEPÍŠTE EMAILY A NEVOLAJTE KEDY SA VAŠA OBJEDNÁVKA VYBAVI ROBÍME ČO JE NAŠICH SILÁCH
5. Čím viac položiek v objednávke tým dlhšie trvá vybaviť, keď sa neustále dopĺňa a pod. Celý deň sa rieši len emaily a telefonáty a nestíhame robiť vaše objednávky.

Ricínový olej - ( 10 l )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 41,00 € ( 34,17 € bez DPH )

Názov

Ricínový olej , Castor oil

Informácie

Ricínový olej je rastlinný olej získavaný zo semien ricínu obyčajného. Ricínový olej je bezfarebná až veľmi svetlo žltá kvapalina so slabou alebo žiadnou chuťou a pachom. Ide o triacylglycerol, kde približne 90% reťazcov mastných kyselín tvorí kyselina ricínolejová. Ďalšími významnými mastnými kyselinami sú kyselina olejová a linolová.

Využitie

Ricínový olej a jeho deriváty majú uplatnenie pri výrobe mydiel, mazív, hydraulických a brzdových kvapalín, náterových hmôt, farbív, atramentov, prísad do paliva - motorky, náterov dreva, plastov odolných voči mrazu, voskov, leštidiel, polyamidov, liečiv a parfumov. Ricínový olej je vhodný na suchú pokožku, pôsobí hojivo na pooperačné jazvy, pomáha odstrániť niektoré druhy bradavíc, podporuje regeneráciu pokožky. V kozmetike sa odporúča riediť s redšími olejmi, napr. hroznovým. Účinné sú tiež obklady z teplého ricínového oleja priložené na bolestivé svaly a kĺby.

Špecifikácie

CAS číslo: 8001-79-4
EK číslo: 232-293-8
Vzhľad: číra kvapalina bez mechanických nečistôt
Číslo kyslosti: 0,97 mg KOH/g
Farba: Gardner 3,4
Obsah vody: max. 0,24%
Index lomu: 1,4790
Číslo zmydelnenia: 180 mg KOH/g
Hustota: 0,96
Nezmydlovateľné látky: max. 1,5%
Bod varu: 313°C
Hydroxylové číslo: 165 mg KOH/g

Skladovanie

Skladujte v uzavretej nádobe na chladnom, suchom a dobre vetranom mieste.

UPOZORNENIE: